המדיניות הכושלת של משרד הרווחה - הילדים שזקוקים יותר למשפחות אומנה נשלחים למוסדות סגורים

שר הרווחה יצחק בוז'י הרצוג - טובת הילד או מדיניות מכסות לאומנה ופנימיותרעיון האומנה לילדים צמח עקב משפחות אשר בהם גדלו ילדים שהוזנחו באופן חמור, עברו התעללות, או התעללו באחרים. אותם ילדים ניזוקו. מצד שני היו משפחות בעלות יכולת המוכנות לקבל את אותם ילדים, לשקם אותם. הגיוני לחבר בין שני הקצוות.
בישראל המציאות שונה לגמרי. הילדים הנלקחים ממשפחתם לאומנה הם תינוקות ופעוטות רכים.

משפחות האומנה רוצות תינוקות רכים, יפים, נחמדים, ללא פגמים, ולא ילדים "בעייתיים" בני 10 או יותר. התאוריה של טובת הילד כשלה. על מנת לעמוד במכסות האומנה והאימוץ שהוגדרו על-ידי שירותי הרווחה, כדי שעמותות הרווחה יקבלו תקציב על כל אימוץ ואומנה, נלקחים ילדים טובים מהורים טובים ומסורים. ואילו הילדים שזקוקים יותר למשפחות אומנה נשלחים למוסדות סגורים.
.
הכתבה "את אלה שסבלו אף אחד לא לוקח" , דוד רגב , 10.05.2010 , ידיעות אחרונות

שנות חייהם המעטות עברו עליהם בייסורים - הם הוכו הוזנחו, סבלו מהתעללות קשה. ודווקא הילדים מוכי גורל האלה ממשיכים אחר כך לסבול הכי הרבה בהמתנה ארוכה וממושכת למשפחות אומנה.

בממוצע ישנם כ- 100 ילדים הממתינים למשפחת אומנה שתקלוט אותם, כאשר משך ההמתנה הממוצע הוא שלשה חודשים. אלא שככל שהילדים גדולים יותר וסובלים מבעיות מורכבות יותר - ובעיקר עברו מסכת התעללות ואלימות קשה - הם נאלצים להמתין תקופה ארוכה הרבה יותר למשפחת אומנה.

הסיבה לכך היא שמשפחות אומנה לילדים עד גיל 18 מעדיפות לשמש משפחות לילדים קטנים מאשר לילדים גדולים יותר הסובלים מבעיות מורכבות. "ההתמודדות עם ילדים גדולים אלה היא קשה הרבה יותר ולמרות הרצון הטוב של משפחות אומנה, שגם להן יש ילדים משלהן, הן מעדיפות לוותר עליהם. צריך לזכור שילדים אלה עברו הזנחה, התעללות ומעשי אלימות והם אינם ילדים קלים. צריך הרבה סבלנות לטפל בהם. לא פעם הם סובלים מבעיות אלימות ובעיות אחרות והקשר עם הילדים הביולוגים של המשפחה הופך אותם לבעייתי. לכן משך הזמן למצוא משפחת אומנה לילדים אלו ארוך מאוד". אומרים גורמי רווחה...

לכתבה המלאה הקלק על התמונה

קישורים:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה